Om Oss

Min mor Astrid Edlund

På hösten 1989 startade min morbror Vilmar Edlund företaget Anundsjö Mekaniska. Han byggde om ladugården vid sitt föräldrahem till en modern mekanisk verkstad/smedja, där det börjades tillverka boggiband.

Både min far, mor och svåger har jobbat åt Anundsjö Mekaniska. I juli 2005 startade jag, Markus Edlund företaget Markus Edlunds Svets och Smide, förkortas MES-Smide. Min personliga drivkraft har alltid varit att ständigt utveckla nya och förbättra produkterna.

Jag har jobbat som resande servicetekniker fyra år nere i Småland. Efter det jobbade jag fem år som licenssvetsare och tekniker hemma i Norrland. Jag har stor erfarenhet av spricksvetsning på hamnkranar och utrustning till kranar.

2006 anställde jag min första medarbetare. Verksamheten har ökat stadigt och från hösten 2007 är vi fyra heltidsanställda och dessutom hyr vi in motsvarande en halv tjänst. Vårt mål är att ständigt utöka och utveckla verksamheten och anställa fler medarbetare.

Biggest looser

2019 gjorde jag min livs resa och fick vara med i Biggest Looser. Slutade på andra plats och mår fantastiskt bra. Programmet finns att se på C More.

Markus Edlund